Хлопці зізналися у вбивстві й надали правдиві покази /фото УНІАН

На Чернігівщині двоє хлопців, у тому числі неповнолітній, до смерті побили випадкового перехожого.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, 28 січня у Сновську біля сміттєвих баків виявили тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті. Правоохоронці встановили особу загиблого і розпочали пошуки осіб, причетних до його загибелі.

Відео дня

Під час розслідування поліція вийшла на двох місцевих жителів, 1997 та 2004 р. н., які після вживання алкоголю «шукали пригод» містом й натрапили на чоловіка, якого тяжко побили й кинули у безпорадному стані помирати. Хлопці зізналися у вбивстві й надали правдиві покази.

«Один з них вже потрапляв у поле зору поліції за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, інший – ще не досяг повноліття. Вони розповіли, що напередодні після випивки гуляли містом і натрапили на чоловіка, 1996 р. н., який теж був у стані сп'яніння. Почали до нього чіплятися, зав’язалася бійка, під час якої удвох побили потерпілого руками й ногами, після цього відтягли його до сміттєвих баків й покинули там», - йдеться у повідомленні.

У поліції також уточнили, що, якби постраждалого хтось помітив та вчасно надав допомогу, він би не загинув.

«Завдані травми і переохолодження вночі стали смертельними», - зазначили у поліції.

Обох зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 п. 12 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Триває досудове розслідування.