Люди обурені діями муніципальної варти / фото: УНІАН

У Луцьку сьогодні зранку працівники Центрального ринку, що розташований по вулиці Глушець, протестують під міською радою проти нічного демонтажу торгових споруд ринку, який вони називають незаконним.

Як передає кореспондент УНІАН, ще з 8 ранку підприємці із плакатами зібралися біля будівлі міськради.

Зокрема, підприємці обурені діями департаменту муніципальної варти, які вночі у присутності поліції провели демонтаж торгових приміщень.

Відео дня

Підприємці вимагають провести позачергову сесію міської ради, на якій обговорити ситуацію навколо ринку, а також дати оцінку діям муніципальної варти, яка вночі трощила кіоски на території ринку.

Як повідомляв УНІАН, поліція перевіряє обставини демонтажу сьогодні вночі кіосків та торгових контейнерів підприємців на Центральному ринку Луцька.

У вівторок, 4 лютого, близько 23.00 на лінію поліції «102» надійшло повідомлення, що по вулиці Глушець у Луцьку близько 40 невідомих осіб пошкоджують торговельні контейнери та зносять ринок. На місце події прибули екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група, керівництво поліції області та міста.

Встановлено, що на виконання рішення Луцької міської ради співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Під час цього було пошкоджено декілька торговельних кіосків. Протестувальники перекрили рух спецтехніки. Демонтаж торговельних кіосків був зупинений.

Троє осіб звернулися по допомогу до медиків, один з них – співробітник муніципальної варти. Слідчі перевіряють обставини отримання тілесних ушкоджень учасниками події.

Слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.