Поліція розпочала кримінальне провадження за двома статтями / Фото: Нацполіція

На Вінниччині внаслідок вибуху гранати в автомобілі травмовано трьох осіб.

Як повідомляє прес-служба поліції області, інцидент стався 4 лютого у Жмеринському районі. 

"Близько 17.00 до поліції надійшло повідомлення, що у селі Леляки в автомобілі Mercedes стався вибух, у результаті якого постраждали троє чоловіків віком 21, 34 та 36 років", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, попередньо встановлено, що між нетверезими чоловіками, які перебували в салоні автомобіля, виник конфлікт на побутовому ґрунті. 36-річний учасник суперечки дістав гранату, попередньо РГД-5, і привів її у готовність, після чого стався вибух. Потерпілих доправили до реанімації з травмами різного ступеню важкості.

"Згодом з’ясувалось, що в салоні легковика перебував ще один 52-річний чоловік. Він тілесних ушкоджень не отримав, оскільки встиг вистрибнути з автівки", - розповіли у поліції і додали, що з'ясовують джерело походження гранати.

За фактом розпочато кримінальні провадження за статтями про замах на умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Санкції статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі вибухнула граната, прикріплена до легковика.