Під час конфлікту фермер тримав у руках пилку / фото: ZN.UA

На Чернігівщині поліція розслідує інцидент між знімальною групою всеукраїнського телеканалу і керуючим фермою у Городнянському районі, що стався вчора, 4 лютого.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області.

Згідно з інформацією, до поліції звернулася із заявою журналістка всеукраїнського телеканалу і повідомила, що під час виконання редакційного завдання для телепрограми завідуючий ферми в одному з сіл Городнянського району Чернігівщини нібито намагався напасти на їхню знімальну групу та погрожував.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що під час зйомки телепрограми завідувач ферми займався вирішенням робочих питань на території господарства. Зі слів журналістів, під час спілкування з ним виник конфлікт.

«Ми точно не знаємо наразі, якої теми стосувався сюжет. Але відомо, що знімальна група хотіла отримати у завідувача ферми коментар, а він відмовлявся, посилаючись на керівництво, що перебуває у Києві. В результаті чоловік відмахнувся від журналістки, тримаючи у руках предмет, яким міг нанести тілесні ушкодження. На щастя, ніхто не постраждав, однак журналістка написала заяву в поліцію», - прокоментувала речниця обласної поліції Юлія Ковтун.

З власних джерел у ГУ НП в області УНІАН стало відомо, що чоловік тримав у руках пилку.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності).

Таке правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років. Поліція також вилучила відзняте відео, на якому зафіксовано інцидент.

Триває досудове розслідування.