Аварійники працюють над ліквідацією поривів / фото Чернівецької міськради

У Чернівцях майже 200 житлових будинків, дитсадки та інші заклади соціальної сфери залишилися без теплопостачання у зв’язку з поривами на теплотрасі, які сталися в ніч на 5 лютого.

Про це у коментарі кореспонденту УНІАН повідомив начальник комунального підприємства «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук.

За його словами, уночі стався гідроудар, який призвів до поривів теплотраси, внаслідок чого зупинилася робота котельні «Південна-1».

Відео дня

«Пориви на трасі призвели до витоків теплоносія. Котельню зупинено», – сказав Меленчук.

Посадовець додав, що аварійні бригади підприємства працюють над встановленням причини гідроудару, пошуком та ліквідацією поривів на теплотрасі.

«Після ліквідації поривів на теплотрасі кілька годин займе заповнення мереж, щоб відновити теплопостачання у повному обсязі. Робимо все можливе, щоб у стислі терміни ліквідувати наслідки аварії та подати тепло у дитсадки, школи, лікарні та оселі чернівчан», – сказав керівник підприємства.

У зв’язку з відсутністю теплопостачання, керівництво деяких дитсадків Чернівців рекомендувало батькам утриматись від відвідування дітей дошкільних закладів міста у четвер, 6 лютого.

Як повідомив УНІАН начальник управління освіти Чернівецької міськради Сергій Мартинюк, усі дитсадки міста працюють у звичайному режимі, проте керівництво тих дошкільних установ, яке позбавлене теплопостачання через аварію, зробило такі рекомендації батькам.

Довідка УНІАН. Котельня «Південна-1» забезпечує теплом 193 будинки, десять дитсадків, три школи, десять медзакладів та 17 інших об’єктів соціальної сфери.