За вбивство 2-річного Діми Дяченко засудили його вітчима Олександра Балакірєва / Оглядач

У справі про страшне вбивство 2-річного Діми Дяченко в Київській області спливли нові подробиці. За однією з версій, вбивці дитини могли допомогти вийти на свободу.

5 лютого Київський апеляційний суд скасував умовно-дострокове звільнення Олександру Балакірєву – засудженому за вбивство свого 2-річного пасинка. Тепер на чоловіка чекає новий суд, пише "Обозреватель".

Адвокат постраждалих Ксенія Проконова розповіла про скандальні обставини звільнення чоловіка.

Відео дня

"Про те, що він на волі, мені повідомили сусіди. Вони були шоковані. Я зв'язалася з прокурором, який брав участь у справі. Він теж був не в курсі звільнення", – повідомила вона.

Читайте такожПід Києвом знайшли тіло 16-річного підлітка, який зник два дні тому (відео)

Як вийшло, що Балакірєв, якого засудили на 10 років, з яких він відсидів всього три з половиною роки в СІЗО, вийшов на волю?

Проконова вважає, що тут є корупційна складова. На її думку, чоловіка тримали в СІЗО довше, ніж повинні були. Робилося це для того, щоб справа розглядалася саме в Шевченківському суді.

У підсумку, за словами адвоката, на судовому засіданні був присутній прокурор Шевченківської прокуратури, який не повідомив про свою позицію прокуратури області та Києва. Тепер стосовно прокурора проводиться службова перевірка.

Проконова вважає, що у Балакірєва були фінансові можливості якимось чином вплинути на судове рішення (у нього є кілька квартир). І він цим скористався.

Тепер чоловіка, звільненого з умовно-дострокового, чекає новий суд. За словами адвоката, це перший подібний випадок в Україні.

Сама трагедія сталася навесні 2016 року. Тоді мама дитину залишила сина зі своїм цивільним чоловіком, а сама поїхала по старшу доньку. Коли повернулася, малюк нібито спав. Вранці вона виявила маленького Дмитрика мертвим.

Також вітчима підозрювали у зґвалтуванні дитини, але потім цю статтю зняли.

Як повідомлялося, в селі Бабинці Київської області у водоймі виявили труп 16-річного підлітка, якого до цього шукали всім селом. Місцеві жителі вважають, що смерть хлопця не була нещасним випадком.