Чоловіка затримали в одному з райцентрів Кіровоградщини / Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили та попередили замовне вбивство співробітниці Національної академії СБУ.

Читайте такожВ СБУ заявили, що запобігли замовному вбивству активіста, який боровся з незаконним видобутком бурштину (відео)

Про це повідомляє прес-центр відомства.

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець одного з міст Кіровоградщини здійснює пошук кілера для вбивства колишньої дружини, співробітниці Академії СБУ.

«З жінкою у замовника тривають судові суперечки щодо визначення місця проживання спільної дитини та виплати аліментів», - зауважили в СБУ.

Так, правоохоронці здійснили у Києві імітацію зникнення та обстановки вбивства жертви, після чого повідомили замовника про його виконання. При цьому життя дружини він оцінив в одну тисячу доларів.

Замовника вбивства затримали після перерахування грошей "кілеру" / Фото: СБУ

«Для реалізації злочинного задуму організатор вбивства ретельно готувався та здійснював заходи конспірації. Для спілкування з виконавцем він використовував спеціально придбані засоби зв’язку, кошти перераховував через банківські платіжні системи», - йдеться у повідомленні.

Оперативники затримали замовника вбивства одразу після перерахування «кілеру» останньої суми коштів за виконану роботу в одному з райцентрів Кіровоградщини.

У межах розпочатого кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії, додали в СБУ.