За попередніми даними, пакет з гранатою хтось передав чоловікові у приміщенні суду / фото УНІАН

В Одесі обвинувачений у вбивстві чоловік, який сьогодні у Приморському районному суді міста погрожував підірвати гранату, міг отримати боєприпас у пакеті з їжею.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

За його словами, передбачається, що боєприпас був у поліетиленовому пакеті з їжею, який хтось передав зловмиснику.

Відео дня

«До зали суду він увійшов вже з пакетом в руках... Буде розпочато службове розслідування за фактом того, яким чином вибухонебезпечний предмет, або його муляж, потрапив в зал суду, а також, хто саме дав пакет з продуктами...», - сказав Бех.

Читайте такожНа Одещині у приватному подвір’ї стався вибух

За попередніми даними, пакет з гранатою хтось передав чоловікові у приміщенні суду.

Як зазначив Бех, у ході службового розслідування переглянуть всі відеозаписи, щоб простежити шлях прямування підозрюваного під час конвоювання із СІЗО, і його переміщення по території суду, куди його заводили через спеціальний вхід.

Уже в залі засідань, коли чоловіка помістили в «клітку», він дістав гранату і заявив, що «вимагає справедливого суду», а також зустрічі з прокурором Одеської області.

Бех наголосив, що переговори були складні - підозрюваний наполягав на негайному звільненні, стверджуючи, що не винен. Також підозрюваний сказав, що три роки не бачив сім'ю.

За словами начальника поліцейського главку, підозрюваний перебуває у важкому психологічному стані. Прийнято рішення про тимчасове переведення його із СІЗО до ізолятора тимчасового тримання.

Призначено експертизу, яка повинна встановити чи є вилучений предмет бойовою гранатою.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 379 (Посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) і 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Приморському районному суді Одеси озброєний гранатою чоловік, обвинувачений у вбивстві, взяв у заручники суддів.