Цього кримінального авторитета з 2016 року розшукують правоохоронці Іспанії / npu.gov.ua

Оперативники у неділю, 1 березня, затримали двох «злодіїв в законі» – «Кобу Руставського» – у Дарницькому районі Києва і «Каху Тбіліського» – на кордоні з Румунією у Чернівецькій області.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції України, співробітники Департаменту стратегічних розслідувань отримали інформацію, що до столиці приїхав «злодій у законі» на прізвисько «Коба Руставській».

Читайте такожБійці КОРДу затримали банду "кримінального авторитета" на Київщині (фото, відео)За даними правоохоронців, він хотів закріпитися у Києві та відновити свої зв’язки та контроль у кримінальному середовищі.

Відео дня

«Цього кримінального авторитета з 2016 року розшукують правоохоронні органи Іспанії за вчинення особливо тяжких злочинів. А саме – за створення злочинної організації, замовне вбивство у Франції та зберігання майна, здобутого злочинним шляхом. Також він був так званим «опікуном» «коронованих» представників злочинного світу Іспанії», – йдеться у повідомленні.

Упродовж останніх років йому вдавалося уникати зустрічі з правоохоронцями, змінюючи країни перебування. «Оперативники встановили його місце знаходження на території Києва. Протягом року «Коба Руставській» переховувався в одному з приватних будинків Дарницького району столиці. Для безпеки та допомоги у злочинній діяльності його завжди супроводжував охоронець», - повідомили у Нацполіції.

"Каха Тбіліський" намагався незаконно виїхати з країни / npu.gov.ua

Цього ж дня оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції спільно зі співробітниками Чернівецького прикордонного загону у Путильському районі затримали ще одного «злодія в законі» на прізвисько «Каха Тбіліський», який незаконно намагався виїхати з країни, оминаючи контрольно-пропускний пункт.

«Наразі працівники міграційної служби склали на нього адмінпротокол за порушення правил перебування на території держави. Найближчим часом буде вирішене питання про його поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянств», – йдеться у повідомленні.

Про затримання «злодія в законі» «Коби Руставського» вже повідомлено іноземних колег та розпочата процедура екстрадиції. За іспанським законодавством розшукуваному може загрожувати до 24-х років ув’язнення.

Раніше УНІАН повідомляв, як на Львівщині затримали двох учасників злочинної групи, яку контролює «злодій у законі».