Зловмисник планував виїзд до РФ для звіту / фото: прес-служба СБУ

У Волинській області сьогодні під час перетину державного кордону правоохоронці затримали агента Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Волині, завербований російськими спецслужбами чоловік виконував завдання зі збору і передачі відомостей про військові об’єкти, які дислокуються на Волині, та учасників АТО/ООС.

До виконання цих завдань він залучив ще трьох проросійськи налаштованих мешканців Волинської області.

Відео дня

Тривають слідчі дії – обшуки за місцем проживання учасників агентурної мережі.

Вирішується питання про оголошення їм про підозру у вчиненні державної зради (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 111 КК України).

Як повідомили у прес-службі Служби безпеки України, колишній військовослужбовець був завербований кадровим співробітником Генштабу РФ під час виїзду на тимчасово окуповані території Луганщини. Зловмисник планував виїзд до Росії для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань.

Як зазначили у СБУ, відповідно до інструкцій російської спецслужби, агентурна мережа була вибудувана за чіткою iєpapxiєю, а її учасники дотримувались підвищених заходів конспірації.