На фото видно, що літак розташований корпусом на злітній смузі / Фото Телеграм/Ранкова Зоря

На військовому аеродромі Мелітополя у Запорізькій області винищувач МіГ-29 із бортовим номером "47" Повітряних Сил України здійснив аварійну посадку.

Читайте такожНа Житомирщині під час заходу на посадку розбився літак Су-27: пілот загинув (відео)

Пілот не постраждав, повідомляє Український мілітарний портал.

Відео дня

На фото видно, що літак розташований корпусом на злітній смузі. Також на одній з оприлюднених світлин видно пошкодження крила літака.

Про причини аварійної посадки наразі інформація уточнюється.

МіГ-29 з бортовим номером 47 входить до складу 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації, що базується у місті Луцьк.

Фото Телеграм/Ранкова Зоря
На одній з оприлюднених світлин видно пошкодження крила літака / Фото: Телеграм/Ранкова Зоря

Літак було побудовано у березні 1990 року та з березня 1992 року перебуває у складі Повітряних Сил ЗСУ. Раніше мав номер 36 жовтий та до 2001 року був у складі 168 льотно-випробувального комплексу у Кіровському в Криму. Після розформування перебував на зберіганні.

В 2014-у році був вивезений з окупованого півострова та в 2016-у році пройшов ремонт на Львівському авіаційному заводі, де отримав новий бортовий номер 47 синій та переданий до 204-ї БрТА

Раніше УНІАН повідомляв, що наприкінці березня державне підприємство "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Повітряним силам України капітально відремонтований та модернізований винищувач МіГ-29.