Колишній слідчий отримав хабар за сприяння у будівництві житлового комплексу / Фото: УНІАН

Колишнього старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України судитимуть за одержання 25 тис. дол. хабара від забудовника.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно екс-правоохоронця за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України), повідомили у прес-службі Офісу генпрокурора.

«Колишній слідчий отримав 25 тисяч доларів від керівника будівельної компанії за невжиття заходів щодо накладення арешту на земельну ділянку та усунення інших перешкод, пов’язаних з будівництвом житлового комплексу», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПосадовця Міноборони арештували за вимагання хабара за відрядження до місії ООН у Конго

Зазначається, що понад півроку підозрюваний ухилявся від ознайомлення з матеріалами кримінального провадження з метою перешкоджання направленню обвинувального акту до суду.

За клопотанням Генеральної інспекції Офісу генерального прокурора слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва для нього та його захисника було встановлено строк на ознайомлення з матеріалами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Одесі затримали прокурора за підозрою в отриманні хабара в розмірі $25 тис. За «винагороду» він обіцяв змінити кваліфікацію злочину за фактом шахрайства у великих розмірах.