Фото УНІАН

В Одесі заарештовано раніше затриманих членів очолюваної адвокатом банди, яка заволоділа 2,5 млн грн і планувала інші злочини.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, Одеська місцева прокуратура № 3 (Приморський район) здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 14 год. 2 ст. 187, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (приготування до розбійного нападу, шахрайство в особливо великих розмірах) щодо групи осіб, затриманої 21 березня.

Читайте такожУ Миколаєві грабіжники відібрали у чоловіка рюкзак із 200 тисячами гривень

Відео дня

Наприкінці минулого тижня прокуратура повідомила про підозру п'ятьом фігурантам злочину.

«Крім того, за клопотанням прокуратури суд заарештував без можливості внесення застави керівника злочинної групи - адвоката, а також обрано запобіжні заходи іншим підозрюваним», - зазначили в прес-службі.

Встановлено, що у грудні минулого року адвокат разом із ще одним учасником групи детально спланували розбійний напад на клієнтів пунктів обміну іноземних валют в Одесі, і з іншими спільниками готувалися до його реалізації. Вчинити протиправні дії зловмисникам завадили правоохоронці, які затримали групу.

Під час обшуків у членів групи вилучено понад 2 млн грн коштів у національній та іноземній валютах. Також у адвоката виявлено відеозаписи, схеми планування злочинів, а в одного із спільників - арсенал зброї.

«Також у жовтні 2016 року зазначені особи розробили і реалізували детальний план шахрайських дій і заволоділи коштами власника підприємства у сумі 2,5 млн грн», - повідомили в прес-службі.

Читайте такожУ Дніпрі затримали розбійника, який здійснив 12 нападів на кредитні установи

Зазначається, що співробітники прокуратури спільно зі слідчими поліції і працівниками карного розшуку викрили групу осіб на чолі з вищезазначеним адвокатом, до якої також входив колишній чиновник органів міліції.

Як повідомляв УНІАН, 21 березня в Одесі при спробі збройного розбійного нападу була затримана група людей. Повідомлялося про затримання 6 місцевих жителів, які готувалися до збройного розбійного нападу. Серед зловмисників виявився діючий адвокат.

У зловмисників вилучено наркотичні речовини, а також зброю: осколкові гранати, протитанковий гранатомет, обрізи, пістолети, велику кількість набоїв та ін.