Иллюстрация / REUTERS

У Полтавській області відкрито кримінальне провадження за фактом втечі з виправної колонії засудженого екс-працівника СБУ. Як сьогодні повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області, Полтавська місцева прокуратура перевіряє вимоги кримінально-виконавчого законодавства у Крюківській виправній колонії № 29, з виробничого об’єкта якої втік засуджений.

Разом з тим прокуратура Полтавської області звернулася до Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з ініціативою про проведення службової перевірки стосовно працівників колонії.

Також вживаються оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження та затримання втікача. Стан розшуку перебуває на контролі обласної прокуратури.

Відео дня

Читайте такожВ Киеве задержан арестованный, сбежавший из автозака

Крім того, відомості про зазначений факт внесені до ЄРДР за ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України (втеча з місця позбавлення волі, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі).

Засуджений 1980 року народження, житель Сімферополя, колишній співробітник СБУ. Відбував покарання за розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом та незакінчений замах на втечу з місць позбавлення волі в Чернігівській області, у Менській виправній колонії № 91. До Крюківської колонії переведений рішенням апеляційної комісії ДПтС від 15 вересня 2016 року. Втік 19 травня, не з’явившись на молочно-тваринницькій фермі, де працював.

Як повідомляв УНІАН, на "кордоні" із окупованим Кримом СБУ затримала колишнього військового ЗСУ, який перейшов на бік ворога.