Активісти заявили, що контролюватимуть спосіб життя підозрюваного / фото exzk.ru

В Одесі для так званого «смотрящего за общаком» на прізвисько «Шушарик» сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення у вівторок ухвалив Приморський районний суд Одеси стосовно громадянина, який був затриманий поліцією напередодні.

За даними представника ГУ НП в Одеській області, затриманий нібито представляє в місті інтереси «злодія в законі» Міндії Горадзе (Лавасогли Батумський, він же «Кульгавий»).

Відео дня

До суду прийшло кілька десятків представників громадських проукраїнських організацій - Ради громадської безпеки, «Автомайдану Одеси» та інших, які заявили, що вважають запобіжний захід занадто м'яким. На деякий час активісти заблокували зал.

Активісти заявили, що контролюватимуть спосіб життя підозрюваного.

Читайте такожВ Одесі затримали "злодія в законі" на прізвисько "Пучура"

За словами радника начальника ГУ НП в Одеській області Руслана Форостяка, сьогодні Приморський райсуд (суддя Віктор Іванов) обрав «несподівано ліберальний захід» людині, відомому в кримінальних колах, відхиливши клопотання про тримання його в СІЗО.

«Напередодні він був затриманий у порядку ст. 208 КПК з різними антуражними і звичайними для розбійника речами: зброя, патрони, але окремо - з фасованими наркотичними засобами в обсязі, готовому для закладки на цілий квартал міста. Остання обставина дещо здивувала і головне стала основним мотивом для затримання «авторитету», - зазначив Форостяк.

Він також зазначив, що сьогодні до суду прийшли й інші «активісти» - близько 20 осіб, щоб підтримати «Шушарика».

«Як зараз стало модно, два десятки «активістів», ймовірно, з його однодумців, з огляду на перстні на пальцях з «мастями» і звичайна, як прийнято називати в народі, титушня - і це дійсно щось новеньке», - підкреслив радник начальника главку.

За його даними, на даний час прокуратура готує апеляцію на рішення Приморського райсуду.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня в Одесі правоохоронці затримали так званого «смотрящего за общаком» відомого кримінального авторитета». У нього виявили наркотики і незареєстровану травматичну зброю.