mayak.org.ua

Вчорашня спроба замаху на командира батальйону ім. Джохара Дудаєва Адама Осмаєва не була першою. Деякий час тому правоохоронці затримали чоловіка, який намагався підкласти вибухівку під його автомобіль. Про це розповіла в інтерв'ю LB.ua дружина Осмаєва Аміна Окуєва.

"В нас є інформація, що в Україні вже затримали людину з вибухівкою, яку він мав підкласти Адаму під машину. Поки ми деталі не озвучуємо. Нам постійно надходить інформація з різних джерел, що ФСБ займається тим, щоб ліквідувати Адама. Плюс кадирівці. Кадиров взагалі сходить з розуму. Він по сто тисяч кожному, ледь не бомжу, дає, який погоджується "хоч щось зробити", - заявила вона.

Читайте такожУкраїнський політик упізнав кілера, який намагався застрелити Осмаєва - Геращенко

Відео дня

Окуєва також розповіла про підозру про те, що в батальйон ім. Джохара Дудаєва могли підіслати "кадирівців".

"В мене є підозри, що такі люди у нас були. Просто в батальйоні відчуваєш себе набагато більш захищеною, ніж на вулиці в Києві. Тут нас двоє, в батальйоні - наші товариші, всі зі зброєю. Якщо хтось спробує здіснити замах, при цьому вийти живим з батальйону буде майже не можливо. З того, що можу згадати: коли йшли активні бойові дії, у мене в розгрузці, там де знаходиться боєкомплект, була граната з якої майже повністю витягнули чеку. Якщо б ми цього не помітили, чека б випала і граната взірвалася б - ніхто б не встиг зреагувати. Слава Богу, розгрузку взяла не я, а Адам і ще одна людина, вони встигли помітити це і назад вставити чеку. Випадково її витягнути неможливо. Хтось спеціально це зробив з розрахунку, що я не подивлюсь на розгрузку, і Адам буде поряд", - сказала вона.

Читайте такожКолишній працівник Шустера розповів, як кілер вийшов на Окуєву

Як повідомляв УНІАН, 1 червня в Києві було скоєно напад на подружжя добровольців Осмаєва і Окуєву. За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч.

«Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєва. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила декілька пострілів у стрілка», - повідомили правоохоронці. Осмаєва і нападника з вогнепальними пораненнями госпіталізували.

ЗМІ писали, що особистий кілер Рамзана Кадирова Артур Дениссултанов-Курмакаєв видавав себе за журналіста, називаючись Алексом Вернером.