zt.npu.gov.ua

На Житомирщині знову затримали нелегальних копачів бурштину, повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

13 липня поліцейські Управління захисту економіки в області та роти поліції особливого призначення ГУНП Житомирщини під час профілактичного рейду викрили двох старателів, які займались незаконним видобутком бурштину. На місці події вилучено мотопомпу, пожежні рукави та інший інвентар.

Читайте такожНа Рівненщині поліція затримала понад 55 кілограмів бурштину

Відео дня

«Двох чоловіків, віком 46 та 25 років, поліцейські виявили у лісовому масиві поблизу села Обище у ході відпрацювання місць можливого ведення незаконного промислу. У порушників вилучено мотопомпу, пожежні рукави, сачки, лопати, металевий штир та інше.На місці події працювала слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції.З’ясовуються усі обставини та особи порушників», - розповіли у поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події - ст.15 (Замах на злочин) та ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати як штраф, так і обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.