УНІАН

У Києві затримали вандала, який сплюндрував меморіал на алеї Героїв Небесної сотні. Ним виявився мешканець окупованого Севастополя. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

"Сьогодні на Алеі Героїв Небесної Сотні стався злочинний акт відвертого антидержавного вандалізму!

Читайте такожВандали двічі атакували пам'ятник воїнам АТО в Києві у вигляді встромленого в карту Росії меча (фоторепортаж)

Патрульна поліція оперативно затримала виродка! Ця рашистська погань мешканець Севастополя, 1974 р.н. Наразі, він перебуває у відділку поліціі, де слідчі будуть приймати рішення про притягнення його до відповідальності", - сказано у повідомленні.

За словами кореспондента LB.ua, зловмисник при цьому кричав, що це "за Донбас". Затриманого відвезли до Печерського райуправління поліції. На місці працює слідчо-оперативна група.

Шкіряк додав, що затриманому слідчі Національної поліції інкримінують скоєння злочину за ч 1. ст.194 (Умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України

За словами радника МВС, йому загрожує 3 роки ув'язнення.

Водночас, як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України затриманий останній час мешкав у Севастополі, але є уродженцем Луганщини.

"Чоловік останнім часом мешкав у м. Севастополь, а сьогодні прибув із Криму", - заявили у поліції.

А ось і фото

Гранітні плити в пам'ять про загиблих на Майдані були встановлені біля квіткового годинника ще в 2014 році.

Як повідомляв УНІАН, у польському Жешуві вандали розмалювали консульство України. На будівлі консульства вандали написали на польській мові: "Україна - ОУН-УПА", а поруч з гербом України намалювали свастику і шибеницю.