фото НПУ

У Донецькій області судитимуть трьох поліцейських за отримання неправомірної вигоди у розмірі 7200 доларів.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, слідчими завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом отримання працівниками поліції неправомірної вигоди.

Під час слідства встановлено два факти вимагання працівниками поліції хабарів від громадян.

Відео дня

«Заступник начальника та старший оперуповноважений відділу розкриття злочинів проти власності та незаконних заволодінь транспортними засобами управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Донецькій області, вступивши у змову зі старшим оперуповноваженим сектору викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків управління протидії наркозлочинності, вимагали та отримали від двох громадян неправомірну вигоду у сумі 4200 та 3000 доларів», - йдеться у повідомленні.

У першому разі хабар мав «врятувати» від кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння автотранспортним засобом, у другому – повернути вилучений автомобіль, уточнили у прокуратурі.

Читайте такожДвох підполковників поліції Дніпропетровщини затримали за вимагання - ГПУ

Під час спеціальної операції, у ніч з 4 на 5 березня поточного року, правоохоронці після отримання частини грошей - 80 тис. гривень - на блокпосту автодороги Маріуполь-Мелекіне затримали двох співробітників Управління карного розшуку.

Через деякий час слідчі прокуратури встановили особу третього спільника та зафіксували факт передачі другого хабара.

Обвинувальні акти стосовно поліцейських скеровані до суду. Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (вимагання неправомірної вигоди) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.