Акція відбулася сьогодні удень на вул. Велика Васильківська, 23б / скріншот з відео

У поліції Києва заявили про затримання 17 учасників акції, що відбувалася під офісом партії "Опозиційна платформа - за життя" та спростували факт вибуху, про який раніше повідомив ряд ЗМІ та Telegram-каналів.

Про це УНІАН повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

"За попередньою інформацією, затримано 17 осіб. Факт вибуху ми спростовуємо", - заявили в поліції, зазначивши, що активісти лише палили фаєри та кинули декілька банок з фарбою на фасад будівлі.

Відео дня

Читайте такожАкція під офісом кума Путіна: у "Нацкорпусі" заявляють про затриманих, у Медведчука – про потерпілих

За порушення громадського порядку затриманих було доставлено до Печерського управління поліції, наразі з ними спілкуються правоохоронці і їхнім діям буде надано відповідну правову кваліфікацію.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 травня, в Telegram-каналі партії "Національний корпус" заявили про проведення акції  протесту під офісом "ОПЗЖ". Учасники акції тримали плакати з зображенням російського президента Володимира Путіна та лідера "ОПЗЖ" Віктора Медведчука з написами "ОПЗЖ - посібник ворога".

Крім того, активісти фарбою на асфальті під офісом партії написали "ОПЗЖ=Росія", а згодом запалили фаєри та кинули під будівлю кілька димових шашок, що спричинило значне задимлення.

У "Нацкорпусі" повідомили, що подали заяву до Служби безпеки України з вимогою відкрити кримінальне провадження проти очільників "ОПЗЖ", а також до Мін'юсту – з вимогою звернутися до суду за фактом вчинення державної зради.