ДТП на Майдані - проти водія відкрити справу, що показав тест на алкоголь / Скріншот

Попередньо, експрес-дослідження не виявило у водія, який спричинив ДТП на Майдані Незалежності, ознак алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури у Facebook.

Читайте такожСтала відома особа винуватця моторошної ДТП на Майдані

Відео дня

Зазначається, що за процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом масштабної ДТП зі смертельними наслідками, яка сталася в центрі Києва (ч. 3 ст. 286 КК України).

"За попередніми даними, водій автомобіля Land Rover, втративши контроль за керуванням, виїхав на пішохідну зону Майдану Незалежності, де в'їхав у натовп людей, після чого на проїжджій частині вул. Хрещатик протаранив кілька автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок ДТП двоє людей загинули на місці, ще четверо дістали травми різного ступеню тяжкості.

На місці події працюють правоохоронці. Вирішується питання щодо затримання 65-річного водія у порядку ст. 208 КПК України.

"Попередньо, експрес-дослідження не виявило у нього ознаків алкогольного сп'яніння", - заявили в прокуратурі.

ДТП на Майдані: що відомо

  • Аварія сталася близько 16 години. Водій авто Land Rover виїхав на Майдан Незалежності та в'їхав у натовп людей, а потім виїхав на проїжджу частину, де протаранив як мінімум чотири автомобілі, і зупинився.
  • В результаті події двоє людей загинули, ще троє отримали травми.
  • У МВС розповіли, що водій нібито не впорався з керуванням через те, що втратив свідомість. Раніше йому провели операцію на серці (стентування).