Кіберфахівці та слідчі спецслужби викрили жителів Дніпра, Кривого Рогу та Павлограда / фото СБУ

На Дніпропетровщині Служба безпеки України викрила регіональний осередок всеукраїнської мережі інтернет-агітаторів, які розповсюджували матеріали, що могли вплинути на виборчий процес, та закликали до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що кіберфахівці та слідчі спецслужби викрили жителів Дніпра, Кривого Рогу та Павлограда, які є адміністраторами груп у соціальних мережах та розповсюджували в Інтернеті антиукраїнські матеріали. Ця інформація, за даними експертів, містить заклики до зміни меж території або державного кордону України.

Відео дня

Протягом останнього місяця співробітники СБУ провели комплекс слідчих дій, за результатами яких заблокували протиправну діяльність кількох інтернет-провокаторів.

Правоохоронці додатково встановили, що зловмисники активно вели листування з жителями Росії та ОРДЛО, які ставили перед ними завдання із поширення фейкових матеріалів щодо майбутніх виборів в Україні та кандидатів до органів місцевого самоврядування.

«Вони також планували ескалацію соціальної напруженості у регіоні та провокацію масових порушень громадського порядку», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ Херсоні суд випустив під заставу російську шпигунку

Кіберфахівці СБУ встановили особу одного з координаторів мережі, який є уродженцем Дніпропетровської області та приєднався до сепаратистів «ДНР» у травні 2014 року.

Наразі слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за кримінальними провадженнями, розпочатими за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України. Інтернет-агітаторам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Вас також можуть зацікавити новини: