Поліція розшукує тих, хто причетний до групи смерті/ скріншот з відео

У Рівному поліцейські врятували 16-річного хлопця, який намагався виконати завдання так званої "групи смерті", де у соцмережах підліткам дають небезпечні доручення.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Підлітка на залізничних коліях помітив перехожий і викликав поліцію. Копи з'ясували, що хлопець вже не вперше виконував завдання групи - раніше він завдавав собі порізи на тілі. Тепер поліція розшукує тих, хто причетний до групи.

Слідчі відкрили провадження, через замах на доведення до самогубства. Також вони просять батьків більше спілкуватися з дітьми, вибудовувати дружні стосунки, а в разі підозрілої поведінки підлітків – звертатися до фахівців та до поліції.

Читайте такожЦе був не челендж: у поліції назвали причини отруєння школярок в Умані

Отруєння українських дітей ліками

  • 16 лютого в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити таблетки вони вирішили після того, як побачили в мережі заклик, щоб ковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчаток померла. Встановлено, що дівчатка вживали препарат Дротаверин, купили його в аптеці біля школи. 
  • Аналогічний випадок 17 лютого стався в Умані. Дві восьмикласниці наковтались таблеток і потрапили до лікарні. Приймали препарат «Дротаверин» в приміщені школи.
  •  Дротаверин, яким отруїлися діти, використовується для зняття спазм гладкої мускулатури, пов'язаних із захворюваннями біліарного тракту, при захворюваннях сечового тракту і шлунково-кишкового тракту, при  головному болю і гінекологічних захворюваннях.