Сапожко розцінює пограбування та напад на нього як спробу залякати / фото УНІАН, Олександр Синиця

Міський голова Броварів Ігор Сапожко розцінює пограбування його будинку та напад на нього та його родину політичним тиском і спробою залякати та змусити зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора о пів на десяту вечора група з п’ятьох озброєних чоловіків увірвалась в мій будинок, де в цей час знаходилась моя сім’я – дружина та дев’ятирічний син. Попри те, що всі заощадження, які були в домі, ми віддали одразу, злочинці зв’язали дитину та Марину і на їхніх очах почали мене бити. Після цього влаштували в будинку погром і швидко зникли", - заявив він.

Сапожко зазначив, що на місце події прибули правоохоронці, відкрито кримінальну справу, триває слідство, яке має кваліфікувати справу.

Мер висловив переконання, що це не просто грабіж з ціллю заволодіти майном.

Читайте такожСтрілянина у Броварах: всі подробиці розбірок у стилі "90-х" (фото, відео)

"Я сприймаю цей факт як політичний тиск та розправу в чистому вигляді, з метою залякати та змусити мене зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів. (...) Почались обшуки в міській раді, "за вуха" притягували факти та порушували десятки кримінальних справ, які розвалювались одна за одною в процесі слідства. Жодне з цих безпідставних звинувачень не було підтверджено та не дійшло до судового розгляду. Далі були спроби сфальсифікувати результати виборів 25 жовтня через міську ТВК, але і тут наших опонентів спіткала невдача. Тож, коли ці методи тиску не подіяли, залишився один - фізична розправа наді мною та моєю родиною", - написав Сапожко.

Він зауважив, що залякати його не вдасться і порекомендував опонентам діяти в правовому полі. "Результати повторних виборів 17 січня нас розсудять", - резюмував він.

Пограбування мера Броварів: що відомо

  • Сьогодні вночі пограбували будинок мера міста Бровари Київської області Ігоря Сапожка.
  • За словами речниці поліції Київської області Віталії Грохольської, напад на приватний будинок мера Броварів було скоєно вночі, злочин вчинили кілька осіб. Вони проникли у помешкання, зв’язали мешканців будинку та забрали гроші і ювелірні прикраси.
  • Коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про нібито нанесення меру та членам його родини тілесних ушкоджень, Грохольська заявила, що до медиків мешканці будинку не зверталися. Наразі триває пошук зловмисників.