Гасіння пожежі продовжується / фото dsns.gov.ua

Станом на 05:00 09 липня триває гасіння окремих осередків тління на всій площі пожежі (орієнтовна площа пожежі складає близько 5 тис. га) на території Новоайдарського району Луганської області. 

Як повідомляє прес-центр ДСНС у Луганській області, залишаються два основні окремі осередки пожежі в 23 кварталі Борівського лісництва ДП “Сєвєродонецьке ЛМГ” та загоряння на полігоні твердих побутових відходів комунального підприємства “Сєвєродонецьккомунсервіс” на площі близько 6 га (22 квартал Борівського лісництва ДП “Сєвєродонецьке ЛМГ”).

Читайте такожПожежі на Луганщині: ДСНС повідомила про відсутність загрози населеним пунктам

Відео дня

На даний час загрози розповсюдження немає. Але гасіння пожежі ускладнюється поривчастим вітром 7-9 м/с.

«Створено 6 оперативних дільниць, визначені їх керівники та поставлені завдання по гасінню осередків горіння. До гасіння пожежі всього залучено 294 од. техніки та 1425 особового складу, від ДСНС залучено пожежно-рятувальної техніки 147 од. техніки та 667 особового складу», – йдеться в повідомленні.

Орієнтовно пожежею знищено 24 та пошкоджено 35 будинків житлових будинків, всього - 59, також пошкоджено 80 дачних будинків.

За уточненими даними на 05:00 09 липня, в результаті пожежі загинуло 5 осіб, 34 особи госпіталізовано (з них 15 дітей), 3 людини знаходяться на лікарняному, 34 надана медична допомога амбулаторно, без госпіталізації. Всього звернулося за медичною допомогою 71 особа.

Як повідомляв УНІАН, 6 липня поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. 7 липня пожежу було локалізовано. У зв’язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) та високою температурою повітря (38 градусів) пожежа поширилася на с. Смолянинове Новоайдарського району.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Станом на ранок 8 липня на території Новоайдарського району спостерігалися окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, с. Капітанове та с. Воронове.

Президент Володимир Зеленський 8 липня зранку заявив про п’ять жертв лісових пожеж в Новоайдарському районі на Луганщині.