Чоловіка заарештували за домашнє насильство / фото ua.depositphotos.com

На Миколаївщині заарештували чоловіка, підозрюваного в домашньому насильстві щодо власної 44-річної матері.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зловмисник, який раніше був засуджений за майнові злочини й звільнений від відбування покарання з іспитовим строком у два роки, систематично вчиняв психологічне та фізичне насильство над своєю матір’ю.

Відео дня

"Під час судового розгляду вказаного злочину, обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, поводив себе неадекватно, висловлювався нецензурною лайкою на адресу потерпілої та погрожував вбивством останньої, котрі потерпіла сприйняла як реальні. Окрім цього, після задоволення клопотання прокурора про обрання обвинуваченому запобіжного заходу, останній в черговий раз у словесній формі підтвердив про намір позбавити життя своєї матері, шляхом вбивства останньої", - йдеться у повідомленні прокуратури.

За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК України. У підсумку суд заарештував 22-річного зловмисника.

29 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі". Серед іншого цей документ дає змогу постраждалій особі отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих унаслідок домашнього насильства.