Засуджений отримав так званий паспорт "ДНР" / фото прокуратура

На Одещині до 14,5 років тюрми заочно засуджено бойовика "ДНР".

"В порядку спеціального судового розгляду жителя Одещини засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 14 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні прес-служби Одеської обласної прокуратури.

Встановлено, що чоловік, будучи прихильником "русского мира", у 2014 році виїхав до Донецька та вступив до збройного підрозділу "ДНР" – "Оплот". У цьому підрозділі він до початку 2015 року проходив військову службу у складі "комендантської роти".

Відео дня

Після реорганізації "Оплоту" проходив службу в "Донецькому вищому загальновійськовому командному училищі МО ДНР" на посаді начальника "особливого відділу".

У суді доведено, що в рядах бойовиків чоловік з вересня 2014-го по 2018 рік воював проти українських правоохоронців і військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції.

Також засуджений отримав так званий паспорт "ДНР".

Як повідомили у прес-службі Управління СБУ в Одеській області, фахівці якого розслідували справу, уродженець Одещини у вересні 2014 році виїхав на тимчасово окуповану територію під виглядом волонтера. Після роботи начальником "особливого відділу" в "Донецькому вищому загальновійськовому командному училищі" він згодом очолив один із підрозділів незаконного формування "ДНР", що дислокується в м. Макіївка Донецької області.

"У складі цього бандформування на посаді командира підрозділу він брав безпосередню участь у бойових діях проти українських військових підрозділів поблизу населених пунктів Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Засуджені бойовики "ДНР" - останні новини

В Одесі до 15 років тюрми заочно засуджено бойовика з позивним "Вова Гуд", який перебуває у складі збройного підрозділу "ДНР".

У Запорізькій області до 15 років ув'язнення засуджено ще одного бойовика "ДНР".