У столиці затримали зрадників / фото kobl.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці виявили двох зрадників, які виправдовували збройну агресію РФ проти України і прославляли окупантів.

За даними слідства, підозрювані на особистих сторінках у забороненій соціальній мережі з власних ідеологічних міркувань поширювали дописи й публікації на підтримку дій російських військ та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію РФ на території України, повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури.

Обом особам повідомлено про підозру в злочині за ч. 2 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Відео дня

"Вказаний контент містив матеріали, які виправдовували дії окупантів та дискредитували політичне керівництво держави. Також вони вважали справедливою окупацію окремих регіонів України", - йдеться у повідомленні.

У Києві затримали зрадників України / фото kobl.gp.gov.ua

Під час обшуку за місцем проживання одного з підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, зброю, набої, гранати, а також державні символи країни-агресорки. Зараз по вилученій зброї призначено експертизу, за результатами якої вирішать щодо повідомлення особі про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ст. 263 КК України).

Пошуки зрадників в Україні - найважливіші новини

Співробітники СБУ 22 листопада провели обшуки у Києво-Печерській лаврі після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що в одному з її храмів прославляють "руський мір"

Тако співробітники спецслужби проводили слідчі дії на території Корецького Свято-Троїцького монастиря у місті Корець, жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері в селі Серники та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

Правоохоронці перевірили понад 350 церковних споруд та 850 осіб, і знайшли, зокрема, проросійську літературу, багато готівки, у тому числі понад 100 тисяч доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: