Лісничі затримані сполічним \ фото УНІАН

В Одеській області затримано двох співробітників держпідприємства «Березівське лісове господарство», яких підозрюють у систематичному вимаганні хабарів за незаконний збут деревини цінних порід.

Читайте такожЗаступника мера в Луганській області спіймали на великому хабарі (фото)

Як повідомили УНІАН у прес-службі обласної прокуратури, лісничого та його помічника затримали 23 жовтня відразу після отримання 52,4 тис. грн.

Відео дня

Встановлено, що лісники вимагали від громадянина хабар за реалізацію лісоматеріалів без оформлення відповідних офіційних документів і дотримання законних процедур.

У прес-службі обласного управління СБУ повідомили, що викрито службових осіб держпідприємства «Березівське лісове господарство», які вимагали хабаря за нелегальний збут лісосировини.

За попередніми даними, представники лісгоспу налагодили незаконну вирубку та продаж цінних порід деревини комерсантам під виглядом дров. Для проведення операції службові особи реалізовували продукцію без укладення відповідних договорів. Бажаючим легально придбати деревину цінних порід у лісгоспі зловмисники повідомляли про відсутність заготовленої продукції, але при цьому пропонували придбати деревину неофіційно, за фіксованою ціною, хоч кінцева вартість цінних порід дерев визначається виключно через аукціон.

Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували, що за нелегальне відвантаження 20 кубометрів дуба фігуранти вимагали від представника комерційної структури понад 50 тис. грн.

«Правоохоронці затримали лісничого та його помічника під час отримання чергового «траншу» хабаря», - зазначили в управлінні.

Раніше оперативники спецслужби задокументували ще кілька фактів отримання зловмисниками неправомірної вигоди.

Вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу ("хабар"), обрання запобіжного заходу і відсторонення їх від посад.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до афери.

Новини по темі