Уповноважений президента прокоментував отруєння школярок в Боярці / УНІАН

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що смертельний інцидент з отруєнням двох школярок у Боярці може бути пов’язаний з небезпечними «іграми» в інтернеті.

Читайте такожУ Броварах в дитячому садочку COVID-19 виявили у 9 дітей та 3 дорослих

Таку заяву Кулеба зробив у Facebook. Він нагадав, що дві учениці сьомого класу академічного ліцею (дівчата 12 років) вжили невідомі речовини і отруїлись. В результаті  одна дівчина опинилась в лікарні, а другу врятувати не вдалося.

Відео дня

«За попередніми даними, є підозра, що ці випадки пов'язані з небезпечними «іграми», які поширюються в Інтернеті… Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків», - вказав він.

Кулеба закликав батьків обговорити зі своїми дітьми небезпеки мережі.

Отруєння дітей в Боярці

  • У ліцеї в Боярці отруїлися дві учениці 7 класу. Одну дівчинку врятувати не вдалося, інша знаходиться в лікарні в стабільному стані.
  • В поліції згодом повідомили, що діти отруїлися після прийняття дротаверину. Правоохоронці розповіли, шо дівчата знайшли в інтернеті відео, де пропонувалось вжити ці ліки у певній дозі, аби дізнатись «чим це закінчиться».
  • Дротаверин, яким отруїлися учениці, використовується для зняття спазм гладкої мускулатури, пов'язаних із захворюваннями біліарного тракту, при захворюваннях сечового тракту і шлунково-кишкового тракту, при  головному болю і гінекологічних захворюваннях.