На Луганщині продовжується боротьба зі страшними пожежами / ДСНС

Рятувальники продовжують вести боротьбу з масштабними пожежами на території Луганської області.

Читайте такожБойовики п’ять разів порушили режим тиші на Донбасі

Як повідомляється на сайті ДСНС, 3 жовтня пожежу очерету та сухої рослинності поблизу населених пунктів Піщане, Нижньотепле та Артема Станично-Луганського району було ліквідовано.

Відео дня

Станом на 09:30 4 жовтня повідомляється про ліквідацію осередку лісової пожежі поблизу селищ Лобачеве та Геївка, а також осередку біля селища Болотене

За попередніми оцінками рятувальників вогонь на Луганщині пройшов площу в понад 20 тис. га. Під час боротьби з вогнем знайдено тіла 11 осіб, травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС).

До робіт в зоні лиха залучено близько 2 тис. 500 людей та понад 210 одиниць техніки, з них 700 бійців від ДСНС та 120 одиниць техніки. У тому числі - 3 літаки АН-32П та 2 вертольоти Мі-8.

Масштабні пожежі на Луганщині

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували. За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень.
  • 1 жовтня КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закрили через небезпеку поширення вогню.
  • За даними ДСНС, найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.
  • В ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області виявлено тіла 11 осіб, крім цього травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС).