Чоловіка намагався перетнути кордон з Росією / фото ОГП

Колишнього українського правоохоронця, який сім років перебував у міжнародному розшук, затримано при спробі перетнути кордон з Росією.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Йдеться про екс-начальника одного з територіальних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, який з 2013 року перебував у міжнародному розшуку за підозрою в одержанні понад 135 тис. грн неправомірної вигоди та зловживанні владою (ч.3 ст.368, ч.1 ст.364 КК України).

Відео дня

Читайте такожПоліція затримала харківського підривника, якому відірвало руку (фото)

"За даними слідства, правоохоронець, обіймаючи посаду начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків, упродовж квітня 2011 року – липня 2012 року одержав від чотирьох осіб хабарі на загальну суму понад 135 тис. грн. Натомість він мав забезпечити непритягнення цих осіб, а також членів їхньої злочинної організації до кримінальної відповідальності та прикривати незаконну діяльність з виготовлення та збуту наркотичної речовини – опію ацительованого"- зазначається у повідомленні.

За даними прокуратури, попри ухилення від явки до правоохоронних органів України, у лютому 2013 року йому заочно оголошено про підозру. Зазначається, що екс-правоохоронець понад 7 років переховувався на території Ізраїлю та Росії.

Вас також можуть зацікавити інші новини: