Чоловіка затримали й арештували / прокуратура Закарпаття

Громадянина Росії, якого днями затримали на КПП «Лужанка» у Закарпатській області при спробі ввезення вогнепальної зброї, взяли під варту з правом внесення застави у 168 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної прокуратури.

Зазначається, що суд постановив взяти 58-річного іноземця під варту строком на 60 діб. При цьому визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді 168 тис. грн застави.

Відео дня

Читайте такожНа Сумщині кримінальний «авторитет» організував постачання наркотиків до колонії (фото)

За даними слідства, підозрюваний їхав в Україну з території Австрії.

«Для проходження митного контролю обрав «зелений коридор», чим задекларував відсутність у нього заборонених до переміщення предметів. Та при поглибленому огляді його особистих речей працівники митниці виявили дві одиниці вогнепальної зброї марки «CZ SCORPION EVO 3S» та частини до неї. Зловмисник приховав їх серед дитячих іграшок», - йдеться у повідомленні.

Він намагався провезти зброю / прокуратура Закарпаття

Що інкримінують підозрюваному

За інформацією прокуратури, у діях іноземця наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України (контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю зброї та частин вогнепальної нарізної зброї).

Що було раніше

  • У Закарпатській області правоохоронці затримали громадянина Російської Федерації за спробу ввезення вогнепальної зброї.
  • Під час проходження митного контролю у мікроавтобусі серед особистих речей громадянина правоохоронці виявили два пістолети-кулемети марки CZ SCORPION EVO 3S1. Іноземець приховав зброю у дитячих іграшках.