У Дніпрі строковик розстріляв товаришів по службі / колаж - УНІАН

У Державному бюро розслідування розглядають різні мотиви вбивства нацгвардійцем Артемієм Рябчуком п’ятьох людей у Дніпрі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян.

Вона зазначила, що слідство розглядає декілька версій, що саме спонукало підозрюваного Рябчука до розстрілу своїх товаришів, а також цивільної особи, однак вона назвала лише одну версію – можливі позастатутні відносини. Щодо інших вона зазначила, що наразі не може їх оприлюднити через таємницю слідства.

Відео дня

Також Сап’ян повідомила, що до суду буде подано клопотання про взяття під варту Рябчука без альтернативи застави.

Також вона зазначила, що підозрюваному буде проведено ряд експертиз: чи перебував він у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння, а також психіатричну експертизу.

Читайте такожСкаржився на "дідівщину": з'явилися подробиці про солдата, який розстріляв нацгвардійцівРозстріл у Дніпрі: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст. 115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.

Вас також можуть зацікавити новини: