Шахраї вкрали гроші і зникли / фото ua.depositphotos.com

Правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої привласнили понад 20 мільйонів гривень під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для потреб військових.

Як повідомила Національна поліція України, зловмисники в інтернеті пропонували доставку автомобілів з-за кордону та продаж квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України. 

Утім, отримавши передплату за "замовлення", яке начебто мало доставлятися з-за кордону, зловмисники зникали, адже не планували виконувати взяті на себе зобов’язання. У такий спосіб вони привласнили гроші волонтерів та військовослужбовців.

Відео дня

Поліцейські встановили членів злочинної групи, серед яких - організатор та троє спільників.

У кримінальному провадженні проведено 22 обшуки на території Одеської, Харківської, Хмельницької, Дніпропетровської та Черкаської областей.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викриття шахраїв - останні новини

Як повідомляв УНІАН, днями Нацполіція інформувала, що викрито депутата однієї із міських рад Сумської області в організації псевдозборів коштів на потреби військових через шахрайські кол-центри.

Депутат створив два шахрайські кол-центри в Києві та Дніпрі, найняв співробітників - менеджерів і операторів, які працювали у так званих офісах. Саме вони телефонували бізнесменам, просили допомогти у придбанні конкретних товарів для військових і надавали реквізити підконтрольної благодійної організації. У такий спосіб шахраї зібрали понад 10 млн грн. Аби приховати свою злочинну діяльність, фігуранти пів відсотка від зібраної суми перераховували на ЗСУ, решту грошей – привласнили.

Вас також можуть зацікавити новини: