Топаз, дай команду - зірку антимайдана затримали в метро Харкові / Facebook Кромського

Сепаратиста Ігната Кромського ("Топаз"), одного з ініціаторів "Харківської народної республіки" у 2014 році, затримали в метро Харкова.

Про це у Facebook написав сам Топаз.
Читайте такожСБУ викрила бойовика, який у 2014 році захоплював адмінбудівлі в Сєвєродонецьку (фото)

"Мене затримали у звинуваченні у вчиненні особливо тяжких злочинів", – написав сепаратист. Згодом Кромський додав, що мова про злочини, вчинені у місті Селідово Донецької області.

Правоохоронці затримали чоловіка на станції "Академіка Павлова", проте невдовзі відпустили.

Водночас користувачі в соцмережі не забарилися висловитися, що думають про ситуацію.

"Скажи дякую, що тебе не грохнули. Свиня проросійська. Мерзота", "Мало тобі, шакалу", "Топазе, дай команду", "І якого дідька ти по цьому Харкову вештаєшся? Тобі сказали: вали звідси".

"Слава" сепаратиста

Харків'янин Кромський був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Став відомий за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдану".

Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів гукає про допомогу до Кромського:"Топаз, дай команду!".

Справа проти Топаза: що відомо

  • У вересні 2018 року Харкові суд ухвалив рішення звільнити з-під варти лідера антимайдану Ігната Кромського – одного з активних учасників масових заворушень у Харкові навесні 2014 року.
  • Як відомо, 30 січня, Київський райсуд Харкова визнав Кромського винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1. ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.
  • "Топаза" засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Суд також вказав, що частина попереднього ув'язнення (з 28 березня по 29 березня 2014 р, з 26 квітня по 12 вересня 2014 року, з 17 грудня 2014 р до 20 червня 2017р.) має бути зарахована в строк відбування покарання з розрахунку день за два (за "законом Савченко").
  • Після 20 червня 2017 року попереднє ув'язнення зараховується в строк відбування покарання з розрахунку один до одного. Таким чином, згідно з вироком Кромський має провести у в'язниці ще близько двох років.