У Чернівцях побили чоловіка у будівлі військкомату / скриншот

У військкоматі Чернівців на очах у поліцейських побили чоловіка. Інцидент стався у липні минулого року, але відео у мережу "злили" тільки зараз. Правоохоронці проводять перевірку. 

Про це повідомила прес-служба Чернівецького обласного ТЦК та СП. Відео в ніч на 9 жовтня оприлюднили анонімні Telegram-канали.

На кадрах, які датовані 30 липня 2022 року, видно, що близько 03:30 чоловіка у наручниках завели у держустанову двоє поліцейських. У приміщенні з'явився чоловік у цивільному і головою вдарив затриманого. 

Потім на відео з'являються люди у військовій формі, ймовірно це були працівники військкомату. Один з них починає бити чоловіка, поліцейський спостерігає та посміхається. Ще кілька ударів завдав чоловік у цивільному. Поліціянти не перешкоджали. 

Після побиття чоловіку дали документи для підпису. Чоловік намагається щось пояснити, але до нього підходить військовий та починає бити. Затриманий підписав документ, його вивели.

Як повідомляють анонімні Telegram-канали, інцидент відбувся у приміщенні ТЦК та СП Чернівців. Із затриманого нібито намагалися вибити згоду на мобілізацію.

Як повідомляє "УП", 9 жовтня Чернівецький обласний військкомат підтвердив, що подія відбулась 31 липня минулого року. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, проте відео не було у матеріалах справи. 

"По даному факту відкрито кримінальне провадження, однак повідомлень про нього до Чернівецького обласного ТЦК та СП не надходило. У зв’язку з опублікуванням відео та наявністю кримінального провадження зараз проводиться службова перевірка з метою встановлення обставин події", - прокоментували у військкоматі.

Наголошується, що керівництво Чернівецького обласного ТЦК та СП "категорично засуджує будь-які прояви порушення чинного законодавства України і проводить рішучі заходи щодо недопущення правопорушень та злочинних дій серед військовослужбовців і працівників ТЦК та СП".

Побиття через мобілізацію

В соціальних мережах поширюється відео, де чоловіки у військовій формі б’ють двох осіб. При цьому зазначається, що нібито побиття відбувається у Тернопільському ТЦК СП, а чоловіки є мобілізованими.

Керівництвом Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначено службову перевірку з приводу відео, яке поширюється в соціальних мережах, щодо побиття мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: