У Кривому Розі сталася пожежа у багатоповерхівці/ фото прес-служба ДСНС Дніпропетровської області

У Кривому Розі Дніпропетровської області сьогодні під час пожежі у багатоповерхівці постраждав власник квартири та врятовано дитину.

Як повідомляє ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, інформація про пожежу в багатоповерхівці на вулиці Мухіної Довгинцівського району міста надійшла до Служби порятунку "101" сьогодні о 09:54.

По прибуттю до місця події встановлено, що пожежа виникла у житловій кімнаті квартири, розташованої на сьомому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку.

"Під час пожежі постраждав власник квартири, чоловік 1969 р. н. Попередньо, він отримав отруєння продуктами горіння. Від госпіталізації відмовився", - йдеться у повідомленні.

Уламки на землі, діти на балконі: у багатоповерхівці в Кривому Розі стався вибух та пожежа (фото, відео)

Також зазначається, що з сусідньої квартири врятовано хлопчика, 2011 р. н. Дитину вивели на свіже повітря. Її стан задовільний, госпіталізації не потребує.

Уламки на землі, діти на балконі: у багатоповерхівці в Кривому Розі стався вибух та пожежа (фото, відео)

За даними ДСНС, вогнем пошкоджено меблі та речі домашнього вжитку на загальній площі 20 м кв.

Пожежу локалізовано о 10:28 та ліквідовано о 10:35.

За даними місцевого ЗМІ "Перший міський", про інцидент рятувальникам повідомила місцева жителька. За її словами, у багатоповерхівці пролунав вибух, через що на асфальт впала дверна або віконна рама. На місце події прибули співробітники ДСНС, медики та газівники.

Повідомляється, під час вибуху у квартирі знаходився 52-річний чоловік з онуками. Діти, за попередніми даними, були заблоковані на балконі квартири на сьомому поверсі.

 Крім того, у сусідній квартирі допомога потрібна була 10-річному хлопчику. Він розповів рятувальникам, що кімнати наповнилися димом, але він не може вийти.  Рятувальники відкрили двері, надягнули на хлопчика кисневу маску та вивели на вулицю.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Житомирі на одному з підприємств вибухнула 200-літрова бочка із легкозаймистою речовиною. В результаті троє людей отримали опіки.