Підозрюваного у злочині на київському фунікулері забрали в СІЗО / Колаж УНІАН, фото УНІАН

У вівторок, 9 квітня, з'явилися нові подробиці щодо трагедії із вбивством дитини на київському фунікулері, що вразила українців у минулу неділю. Виявляється, чоловік, якого підозрюють у злочині, справді був на підпитку.

В крові підозрюваного виявили 1,2 проміле алкоголю, повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян. Про це свідчать результати експертизи, уточнила вона в ефірі телемарафону.

Водночас ще зранку Управління державної охорони України заявило, що підозрюваний перебуває в СІЗО. 

Відео дня

"Офіційно повідомляємо, що підозрюваний знаходиться у слідчому ізоляторі під вартою, Управління державної охорони максимально співпрацює зі слідством та в жодному разі не виправдовує військовослужбовця", - йдеться у повідомленні. 

Там закликали українців дочекатися результатів розслідування та передчасно не поширювати неперевірені дані. 

Як уточнила представниця ДБР Сапьян, незабаром військовому оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. "Щодо того, чи був він у той момент на службі - ні, він на той момент не був при виконанні службових обов'язків", - сказала вона. 

На київському фунікулері вбили хлопця - головне про підозрюваного 

Злочин стався в неділю, 7 квітня. За версією слідства, військовослужбовець Управління державної охорони України мав з дитиною конфлікт на станції (сварка сталася з компанією молодиків, серед яких був загиблий).

Під час з'ясування відносин чоловік штовхнув хлопця - той розбив голову об вікно, отримав різані рани на шиї та помер до приходу медиків. Наразі Офіс генпрокурора вже оголосив чоловіку підозру в умисному вбивстві (ч. 1 статті 115 КК України). Розслідування триває.

Вас також можуть зацікавити новини: