Мешканцям зруйнованого будинку виплатять компенсацію / Фото facebook.com/KARS.Kyiv

Мешканцям зруйнованого вибухом будинку на Позняках у Києві буде компенсована вартість житла та виплачена одноразова матеріальна допомога.

Про це в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів повідомила народний депутат від фракції «Слуга народу» Леся Забуранна.

За її словами, відбулась робоча нарада за участі голови Київської міськдержадміністрації, уряду, на якій вона також була присутня.

Відео дня

«Прийнято наступне рішення – людям буде компенсована за ринковою ціною вартість їхнього жита та буде виплачена одноразова матеріальна допомога. Протягом всього часу, поки вони не зможуть собі придбати нове житло та облаштувати своє життя, – вони будуть перебувати в інтернаті на Харківському шосе, 121», - заявила вона.

Забуранна зазначила, що до вечора сьогодні має бути визначений розмір одноразової матеріальної допомоги, щоб люди могли повернутися до нормального життя.

Читайте такожВибух на Позняках: пошукові роботи триватимуть до остаточного виявлення людей - МВС

«В будинку постраждав один стояк, який скоріше за все, буде розібраний, відновити його неможливо. Відповідно, ці люди з 40 квартир мають бути відселені, і вони будуть претендувати на компенсацію вартості житла. Також це стосується і матеріальної допомоги», - додала депутат.

Також Забуранна зауважила, що мешканці сусідніх під’їздів перебувають поки що в інтернаті на Харківському шосе виключно через їхню особисту безпеку.

«Я думаю, що сьогодні людей з інших під’їздів допустять до їхнього житла», - припустила депутат.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня о 10:00 в Києві, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, в десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо, газоповітряної суміші без подальшого горіння.

В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів.

Поліція відкрила кримінальну справу.

Станом на ранок 22 червня загинули три людини, п'ятеро травмовані, трьох вдалося врятувати.

Доля двох чоловіків - 1976 і 1967 років народження - залишається невідомою.