У київському метро загинув "зачепер" / фото УНІАН

За фактом вчорашньої загибелі 29-річного жителя Ужгорода у київському метрополітені відкрито кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» з додатковою кваліфікацією - самогубство.

Про це повідомляється на офіційному веб-порталі Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначається, 28 вересня ввечері до чергової частини управління поліції в метрополітені звернувся чоловік і повідомив, що під час руху вагону з даху впав невідомий чоловік. На місце події оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу та медиків. Інцидент стався між станціями метро «Видубичі» та «Славутич».

Відео дня

Читайте такожУ Києві помітили зачепера похилого віку (відео)

За словами начальника управління поліції в метрополітені Михайла Ніконова, правоохоронці прибули на місце події і опитали свідків та очевидців інциденту.

«Ми з’ясували, що чоловік зайшов до столичного метрополітену та на одній із станцій заліз на дах потягу, а коли він рушив, потерпілий впав і від численних травм помер на місці. Одразу між станціями «Видубичі» та «Славутич» було знято напругу і припинено рух. Крім того, під час огляду місця події ми знайшли рюкзак з особистими речами та документами загиблого. Це – 29-річний житель міста Ужгород», - сказав він.

Згідно з повідомленням, слідчим відділом управління поліції в метрополітені матеріали події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою кваліфікацією – самогубство. У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлять обставини і причини цієї події. Окрім того, будуть перевірені усі версії щодо смерті чоловіка.

Загибель "зачепера" у київському метро 

28 вересня ввечері Київський метрополітен через летальний випадок з потраплянням людини на колію змінив рух поїздів зеленої гілки метро: поїзди курсували від станції «Сирець» до станції «Видубичі», а також від станції «Славутич» до станції «Червоний хутір».

Згодом рух зеленою гілкою метро було відновлено у звичному режимі.