Біля бізнес-центру багато силовиків / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ розкрили подробиці сьогоднішнього захоплення банку з заручником в Києві.

Їх озвучив заступник глави МВС Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, після інформації про інцидент поліція відразу оточила місце події і зараз веде переговори з вимогою здатися.

Відео дня

Читайте такожЗахоплення банку в центрі Києва: в МВС хочуть мирних переговорів, в разі ескалації - повторять "полтавський сценарій"

"Він вимагає, щоб до нього допустили засоби масової інформації, щоб він дав якесь інтерв'ю", - уточнив Геращенко.

"Ситуація схожа на сценарій, як це було в Луцьку. Але поки ми не знаємо, чи є у нього справжня бомба або справжня зброя, на відміну від Луцька. Стратегія - це переговори, за підсумками переговорів буде прийматися рішення", - додав він.

Геращенко також розповів, чи є в банку заручники і що відомо про особу зловмисника.

"За попередньою інформацією, він відпустив співробітників банку, там залишилася тільки керівник відділення. Але він її не захоплював, він був готовий залишитися сам зі своєю бомбою, але це ще вимагає підтвердження. Попередньо це людина 32 років. Ми перевіряємо, щоб не було ніяких помилок. він сам себе не називає, але ми, здається, знаємо, хто це ", - сказав він.

Читайте такожЗагроза вибуху в київському бізнес-центрі: названо основну вимогу "терориста"

Як повідомляв УНІАН, о 12:00 в поліцію зателефонувала співробітниця "Універсал банк", який знаходиться в БЦ "Леонардо", що навпроти Оперного театру в Києві і заявила, що в будівлі офісу банку зайшов чоловік з рюкзаком, повідомив, що у нього бомба і збирається її підірвати. Однак ця людина відпустила співробітників банку. Керівник відділення залишиться в банку разом з терористом.