Поліція готова до силового вирішення ситуації з захопленням заручника / фото facebook.com/mvs.gov.ua

У разі, якщо чоловік, який захопив у заручники поліцейського, не здасться, поліція готова до силового вирішення питання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв'ю журналістам заявив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Він вважає, що вимоги чоловіка виконати неможливо й правоохоронці готові до силового вирішення питання.

Відео дня

«Якщо він не здасться, то поліція готова до силового вирішення питання. Йому ніхто не дасть рухатися в бік Києва або населених пунктів, де знаходяться великі об'єкти інфраструктури», - сказав голова ОДА.

Він запевнив, що загрози жителям регіону немає.

Також, за інформацією Синєгубова, автомобіль із заручником не їде в бік Києва, а рухається сільськими дорогами на території Полтавської області.

Читайте такожУ МВС назвали ім'я і показали фото зловмисника, який захопив заручника в Полтаві

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 липня, в Полтаві зловмисник, якого підозрюють у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП у Полтавській області, полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі.

Введено в дію поліцейську спеціальну операцію «Грім».

За даними джерела в правоохоронних органах, зловмиснику 32 роки, він був судимий.

Поліцейські озвучили основні вимоги чоловіка. Зокрема, він хоче уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення авто і взяття заручника) та втекти.