У Луцьку чоловік захопив автобус із пасажирами / фото УНІАН

У Луцьку, де чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка» з пасажирами, близько 100 військовослужбовців та спецтехніка Національної гвардії України беруть участь у спецоперації зі звільненню заручників.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Відео дня

Зазначається, що це військовослужбовці патрульних підрозділів місцевої військової частини та декілька штурмових груп спецпідрозділу Нацгвардії «Омега».

«Задля безпеки громадян гвардійці оточили територію та здійснюють заходи щодо попередження можливих деструктивних дій, спрямованих на погіршення ситуації», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, рух транспорту та людей центром міста повністю перекрито.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка», який нині знаходиться на Театральному майдані. За попередньою інформацією, у заручниках перебуває близько 20 осіб. Зловмисник має при собі вибухівку та зброю.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні». Він відмовився виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців.

В області введено оперативний план «Заручник». Центр міста перекрито поліцією.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що підозрюваним у захопленні автобуса із заручниками є 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який прибув до Луцька, правоохоронці встановили контакт зі зловмисником, з ним тривають переговори. Він додав, що пасажири захопленого автобуса перебувають у «нормальному стані».