Наразі перед поліцією стоїть завдання встановити спільників і однодумців терориста Максима Плохого (справжнє ім'я Максим Кривош), який 21 липня захопив заручників у Луцьку, аби запобігти таким ситуаціям у майбутньому.

Відео дня

Про це заявив Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Сніданку з 1+1", передає ТСН.

"На місці працювали криміналісти, було зібрано всю зброю, гранати. Наразі з неї взяті зразки ДНК, відбитки пальців. Перед нами стоїть завдання встановити коло спілкування цієї людини, чи нема в нього спільників і однодумців", - сказав Геращенко.

Він також додав, що 21 липня у Харкові поліція в результаті обшуку у людини, яка контактувала з луцьким терористом, знайшла арсенал зброї.

"Зокрема, вчора у Харкові був обшук у людини, яка контактувала з луцьким терористом. У нього вдома був знайдений цілий арсенал зброї, гранат і пістолетів. Тому ми хочемо встановити джерела походження зброї, аби попередити такі ситуації в майбутньому", - зазначив Геращенко.

Читайте також"А для чого граната і БТР?": у мережі з'явилося повне відео затримання терориста в центрі Луцька

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 21 липня, о 9:25 в Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус "Берестечко - Краснилівка", який наказав доправити на центральну площу міста, Театральний майдан. У заручниках, як повідомлялося спочатку, перебували близько 20 осіб. За словами терориста, він мав при собі вибухівку та зброю.

Відомо, що чоловік висловлював обурення "існуючою системою в Україні". Він відмовлявся виходити й відпускати людей, а також відкривав стрілянину в бік правоохоронців. Ввечері він відпустив літню жінку, підлітка і вагітну молоду жінку.

Зловмисником, який захопив заручників, виявився 44-річний двічі судимий Максим Кривош.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), СБУ - за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт).