Поліція висловила подяку батькам за виховання дитини / фото: ГУ НП Одеської області

В Одесі поліцейські відзначили цінним подарунком 7-річну дівчинку, завдяки якій затримали зловмисника, який намагався викрасти цю дитину.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, 39-річний чоловік намагався викрасти цю дитину в одному з сіл Лиманського району Одеської області, заманивши у свою іномарку іграшками.

«Зловмисник заманив 7-річну Яну у свою машину іграшками. Коли ж почав від'їжджати, вона не розгубилася, а дочекалася, коли чоловік, розвертаючи машину, відведе від неї погляд, вирвалася і втекла», - розповіли в главку, зазначивши, що малолітня дитина відразу розповіла про те, що сталося, батькам.

У свою чергу, батьки оперативно повідомили в поліцію міста Доброслав (райцентр Лиманського району).

Сьогодні подарунки дівчинці вручили перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та начальник ГУ НП Одеської області Олег Бех.

Зокрема, їй подарували велику ляльку, про яку дитина мріяла, а також сучасний смарт-годинник. З його допомогою батьки знатимуть, що відбувається з дитиною, коли її не буде поруч, а сама дівчинка в екстреній ситуації зможе покликати дорослих на допомогу натисненням однієї кнопки.

Яровий і Бех висловили подяку батькам, у яких - ще дві старші дочки, за належне виховання дитини, завдяки якому зловмисника швидко розшукали та затримали.

Як уточнили в главку, зараз зі зловмисником проводяться слідчі дії. Встановлено, що у нього є сім'я, він підробляв приватним візництвом.

«Він не такий простий...», - сказав Бех.

Зараз перевіряється причетність затриманого ще до низки злочинів.

Як повідомляв УНІАН, вчора поліція повідомила про затримання в передмісті Одеси 39-річного підозрюваного у викраденні 7-річної дівчинки. У нього вилучили мобільні телефони, в яких виявлено фото та відео порнографічного змісту за участю дітей.

Встановлено, що він пересувається на автомобілі Mercedes, який з білого перефарбував у чорний колір канцелярської фарбою. Побачивши на сільській вулиці дівчинку, він попросив її показати, де розташований магазин, але вона відмовилася, сказавши, що батьки забороняють їй розмовляти з незнайомцями. Зловмисник заманив її в машину іграшками, а коли дівчинка сіла в автомобіль, закрив двері і почав рух.

Дитині вдалося втекти.

Зловмисник поїхав до сусіднього району області - Березівського, проїхавши кількома селами, він відправився в Миколаївську область, де відмив машину від чорної фарби і повертався додому. Того ж дня до Березівського відділення поліції надійшла аналогічна заява батьків ще однієї малолітньої дівчинки.