Смачний салат із серцем - рецепт / фото receptisalatov.com

Салат зі курячого, яловичого чи свинячого серця може готуватися по-різному. Серця для страви можуть бути як попередньо відварені, так і обсмажені. Загалом сердечка чудово поєднується з овочами, особливо з цибулею та морквою.

Вважається, що пікантний смак і приємний аромат курячих, свинячих чи яловичих сердець повністю розкривається саме в салаті.

Салат з курячих сердечок "Серцеїдка"

  • Серця курячі - 500 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 75 г
  • Зелень - 1 пучок
  • Майонез - 3-4 ст. л.
  • Оцет 9% - 30 г

Цибулю нарізати невеликими скибочками, залити окропом на 15 хвилин.

Відео дня

Читайте такожАроматна фарширована картопля: як приготувати ситну страву

Приготування маринаду для цибулі. З'єднати 0,5 склянки води з 30 грамами оцту. Залити цибулю маринадом та залишити 30 хвилин. Потім маринад злити, виклавши цибулю на друшляк.

Курячі серця попередньо почистити, відварити у підсоленій воді до готовності впродовж 30 хвилин. Дати їм охолонути в бульйоні, а потім нарізати четвертинками.

Сир натерти на великій тертці. Яйця нарізати. Зелень петрушки дрібно нарізати.

З'єднати всі підготовлені інгредієнти салату, додати майонез та перемішати. Смачний салат з курячих сердечок готовий.

Салат із яловичого серця з солоними огірками

  • Серце яловиче - 400 г
  • Мариновані огірки - 250 г
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Курячі яйця - 5 шт.
  • Волоські горіхи - 80 г
  • Рослинна олія - 2 ст.л.

Для заправки

  • Сметана - 300 мл
  • Гірчиця - 1 ч.л.
  • Винний оцет червоний - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Яловиче серце відварити у підсоленій воді впродовж 2-2,5 годин до готовності, після чого витягти з каструлі й остудити. Зрізати з серця весь жир і хрящі.

Зварити моркву та яйця, охолодити їх та очистити.

На суху розпечену сковороду висипати волоські горіхи й смажити на маленькому вогні, помішуючи, до рум'яного відтінку. На тій же сковороді обсмажити до рум'яного кольору нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Як приготувати салат із сердець / фото patee.ru

Приготування заправки. Змішати сметану з гірчицею, винним оцтом, сіллю та меленим чорним перцем.

Нарізати невеликими кубиками серце. Так само нарізати мариновані огірки, натерти на великій тертці окремо яєчні білки та жовтки. Натерти на великій тертці моркву, порубати дрібно волоські горіхи.

Взяти блюдо й почати формувати майбутній салат. Першим шаром викласти серце, змастити заправкою, зверху покласти шар цибулі. Далі викладати шари в такій послідовності: огірки – заправка – горіхи – морква – заправка – жовтки – білки. Відкласти трохи моркви для прикрашання. Зверху на готовий салат можна акуратно викласти сердечко з натертої моркви. Можна додатково прикрасити салат кропом і квіточками з моркви.

Салат з курячих сердечок з грибами

  • Курячі сердечка - 300 г
  • Гриби печериці - 6-7 шт.
  • Огірок свіжий - 2 шт.
  • Сир твердий, тертий - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія - 1 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком

Промити курячі сердечка, огірки вимити й висушити, почистити гриби.

Курячі сердечка відварити у підсоленій воді 20 хвилин. Остудити, обрізати капіляри, розрізати сердечка вздовж на дві частини.

Читайте такожСоковиті кабачки в духовці: як приготувати смачну овочеву закуску

Нарізати гриби на чотири частини та обсмажити у малій кількості рослинної олії разом із цибулею до готовності, остудити.

У зручний посуд скласти курячі серця та гриби з цибулею. Додати нарізаний огірок. Потім додати натертий твердий сир і нарізаний кріп. Заправити салат майонезом, змішаним зі сметаною. Посолити, поперчити та перемішати.