Церковне свято 9 вересня / depositphotos.com

Пімен Великий народився близько 340 року в Єгипті, разом зі своїми братами пішов у монастир і прийняв постриг. Преподобний був знаменитий своїми подвигами і багато мирян, а також знатні люди приходили до нього за порадами. Він ніс суворий піст, хоча іншим радив їсти щодня.

Святий вірив, що три головних правила в житті кожної людини - це: молитися, вірити в Бога і нести добро людям. Сам жив точно також - утихомирював злобу і заздрість в інших людях, допомагав і підбадьорював, чим швидко заслужив повагу багатьох християн. Помер у віці 110 років і отримав найменування Великий за його смирення, мудрість і самовідданість.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 9 вересня 2022 - Пімен Великий.

Відео дня

Православне свято 9 вересня - день пам'яті Кукші та Пімена Постника

Святі були в Печерському монастирі і прославилися багатьма чудесами: хрестили язичників, проганяли бісів, ісушали озера, викликали дощ і вели благочестивий спосіб життя. Пімен Постник володів даром передбачень і допоміг уникнути багатьох страшних подій того часу. Священномученик Кукша і преподобний Пімен Постник померли після 1114 року. 

Прикмети 9 вересня

Прикмети погоди 9 вересня / фото ua.depositphotos.com
  • жолудів багато - до холодної і суворої зими;
  • горобина цвіте пізно - осінь буде теплою;
  • випити сік горобини восени - взимку хворіти не будеш;
  • ранковий туман - до сильних злив.

Що сьогодні не можна робити

У цей день заборонено що-небудь піднімати з перехресть і довго стояти на порогах - накличете біду. Здійснювати покупки також не рекомендується, вважається, що радості вони вам не принесуть. Для одруження або сватання також варто вибрати інший день.

Вересень взагалі вважається невдалим місяцем для походу в ліс. У цей період там активний лісовик і може потягти молодих дівчат до себе в лігво.

Що можна робити 9 вересня

Згідно з народними повір'ями, сьогодні можна ходити на риболовлю - буде хороший улов. Також сьогодні можна помолитися Пімену Великому про здоров'я і благополуччя для себе і своїх рідних.

Вас також можуть зацікавити новини: