Зеленський вручив Міхалку нагороду / фото instagram.com/sergey.mikhalok

Соліст гурту Brutto й екс-лідер колективу "Ляпіс Трубєцкой" Сергій Міхалок отримав звання "Заслужений артист України". Таку ж нагороду президент Володимир Зеленський вручив й Михайлу Хомі з DZIDZIO.

Читайте такожЗеленський зустрівся в Україні з білорусом Міхалком: фото викликало суперечки в мережі

Про це було оголошено під час урочистої церемонії, що проходить в Києві на честь святкування Дня Незалежності України.

Відео дня

Відео з урочистим моментом Міхалок опублікував у своєму Instagram.

"Дякую тобі! Ти молодець!" - сказав під час нагородження артиста Зеленський.

"Президент України Володимир Зеленський вручив Сергію Міхалку почесне звання "Заслуженого артиста України". Вітаємо нашого художнього керівника! Слава Україні! Живе Білорусь!" - йдеться у повідомленні в Instagram

Сергій Міхалок і його творчість в Україні: що відомо

Музикант Міхалок і його продюсер Азизбекян вирішили отримати право на постійне проживання в Україні, не відмовляючись від білоруського громадянства. Міхалок пояснював, що підтримка групою "Ляпіс Трубєцкой" революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу.

Гурт "Ляпіс Трубєцкой" підтримував Революцію гідності в Україні. А їхня пісня "Воїни Світла" стала одним з неофіційних гімнів Майдану.

У рідній Білорусі гурт "Ляпіс Трубєцкой" вже давно був у "чорному списку" музикантів, які не мають права виступати на території країни.