У ДСНС попередили, що частині України загрожує погодна небезпека / фото Pixabay

Рятувальники попередили про сніголавинну небезпеку у західних областях України.

"14-15 січня, у зв’язку з хуртовинами та снігопадами, на високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей очікується значна сніголавинна небезпека", - повідомляє ДСНС. Прогнозують третій рівень небезпеки з п'яти.

Відео дня

Важливі новини України про погоду - сьогодні це варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, від початку січня Україну охоплюють різні циклони, але всі вони супроводжуються низькими температурами та опадами.

За прогнозом Ігоря Кібальчича, після 12 та 13 січня, коли в Україні спостерігалося похолодання, температура дещо підвищиться, а 16-18 прийде чергова хвиля холоду. Лише наприкінці другої декади січня очікується більш стійке зростання температури повітря аж до відлиги на більшій частині України та опади у вигляді снігу, мокрого снігу та снігу з дощем.

За словами начальниці відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометеорологічного центру Наталії Птухи, середньомісячна температура в Україні в січні може бути на 1,5-2 градуси вище кліматичної норми. За її словами, це прогнозують синоптики. Вона пояснила, що хоча зараз спостерігаються морози, водночас компенсація може бути в другій половині січня.

Як повідомляли в ДСНС, внаслідок сильних поривів вітру та спрацювання автоматики в Україні 9 січня було знеструмлено 1019 населених пунктів у 8 областях. Найбільше знеструмлено у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях. Бригади обленерго оперативно відновлювали електропостачання.

Також у зв’язку з ожеледицею та вітром на території окремих областей вводилось тимчасове обмеження для проїзду вантажного транспорту та автобусів.

Перед цим відомий синоптик Наталка Діденко попереджала, що 8 січня морози в Україні посиляться, а потужна південна циклонічна система зумовить складні погодні умови в центральних областях, на Прикарпатті, у східній частині та на півдні.

Вас також можуть зацікавити новини: